تاريخ : 28 / 4 / 1395 | | نویسنده : کوروش |
تصویر کشف گور جمعی با جسد ۹ زن در خلخال + عکس
 
 
 کشف یک گور جمعی با جسد ۹ زن در خلخال 

بررسی اندازه لگن استخوان‌ها نشان می‌دهد اجساد همگی زن و به تعداد ۹ مورد است که ما دهانه گور را مسدود کردیم و از اسکلت‌ها نمونه‌برداری شده تا مورد آزمایش قرار گیرند.

روز گذشته بقایای جسد ۹ زن در یک گور دسته‌جمعی در شهر کلور از توابع شهرستان خلخال کشف شد، اکتشافی که به معمای بازدیدکنندگان تبدیل شده است.

 طی روز گذشته مأموران شهرداری شهر کلور که در حال انجام عملیات عمرانی بودند به یکی از آثار تاریخی و معماهای شهر کلور برخورد کردند.

به گفته فرماندار خلخال مأموران شهرداری که در یکی از کوچه‌های کلور مشغول عملیات بودند متوجه یک گور دسته‌جمعی و اتاقک مانند می‌شوند.

علی نظری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مشاهده موجب می‌شود مأموران عملیات عمرانی را متوقف کنند، تصریح کرد: بلافاصله موضوع به اطلاع میراث فرهنگی استان رسیده و اکیپی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی در محل حاضر می‌شوند.

این گور قدیمی که به تعبیر فرماندار خلخال هنوز قدمت دقیق آن مشخص نیست به گفته اهالی ساکن، متجاوز از ۱۰۰ سال قدمت دارد.

نظری در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در خصوص علت دفن ۹ زن به فاصله نزدیک در این گور دسته‌جمعی تصریح کرد: هنوز نمی‌توان علت خاصی عنوان کرد و هرگونه اظهارنظر در وضعیت فعلی خام و ناپخته است.

به گفته فرماندار خلخال بررسی‌های میراث فرهنگی استان در خصوص این گور باستانی همچنان ادامه دارد و تا گرفتن نتیجه قطعی عملیات عمرانی در این محل متوقف شده است.

شهرستان کلور در خلخال یکی از مناطق با سابقه باستانی است که وجود گورهای تاریخی و قدیمی در آن پدیده دور از ذهنی نیست. با این وجود کارشناسان دلیل دفن ۹ زن در کنار یکدیگر را از موضوعاتی می‌دانند که نیازمند بررسی است.

تدفین موقت ۹ مرده امانت

در عین حال مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل نیز که در محل اکتشاف حاضر شده نتایج اولیه مشاهدات خود را اینطور عنوان کرد: در پی عملیات عمرانی آماده‌سازی زمین بلدوزری که عملیات حفاری را انجام می‌داد به استخوان برخورد می‌کند.

کریم حاجی‌زاده تصریح کرد: بعدازاین اتفاق عملیات عمرانی متوقف شده و میراث فرهنگی در جریان قرار می‌گیرد؛ در واقع بلدوزر به دهانه یک حفره که در ارتفاعی کوه مانند بوده برخورد کرده است.

وی افزود: همه نظرات فعلا یک نظریه اولیه است و قطعیتی ندارد و با این وجود نمی‌توان این گور را گور باستانی دانست؛ بلکه بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد متعلق به دوران اسلام معاصر با قدمت حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ سال است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تأکید کرد: در آن مقطع زمانی متداول بود که مرده را به طور موقت در مکانی نگه داشته و سپس استخوان‌های وی به جای مقدسی از جمله مشهد یا قم انتقال می‌یافت.

به گفته حاجی‌زاده با توجه به وضعیت دفن و قرارگیری اجساد به شکل اسلامی می‌توان استنباط کرد که این اجساد در واقع به عنوان مرده امانت در یک گور موقت کنار هم قرار داده شده‌اند.

وی در خصوص اینکه این اجساد زن هستند یا نه، ادامه داد: بررسی اندازه لگن استخوان‌ها نشان می‌دهد اجساد همگی زن و به تعداد ۹ مورد است که ما دهانه گور را مسدود کردیم و از اسکلت‌ها نمونه‌برداری شده تا مورد آزمایش قرار گیرند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: با این وجود این فرضیه محتمل‌ترین فرضیه است و ممکن است این زنان به دلیل بیماری از جمله وبا و طاعون و یا یک حادثه که برای همه آن ها اتفاق افتاده به صورت دسته‌جمعی دفن شده‌اند.

به گفته حاجی‌زاده به نظر می‌رسد فرصت انتقال مرده امانت از گور موقت به دلیلی نامشخص فراهم نشده و اجساد در گور موقت تا به امروز باقی مانده‌اند.

حاجی‌زاده متذکر شد: شهرستان خلخال و شهر کلور از مناطق با سابقه باستانی است و حتی این اتاقک نیز در محل یک گورستان قدیمی و تاریخی کشف شده است.

کشف معمای مرگ این ۹ زن به تعبیر کارشناسان می‌تواند از تاریخ و یا سابقه باستانی کلور پرده بردارد.

شهر کلور در بخش شاهرود شهرستان خلخال جای گرفته که دارای روستاهای با قدمت بیش از 3 تا 4 هزار سال است.

 

خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415


برچسب‌ها: کشف گور در خلخالقبرستانخلخالگورستان قدیمی

تاريخ : 28 / 4 / 1395 | | نویسنده : کوروش |
 
مومیایی چیست و چگونه انجام میشد

بسیاری از فرهنگ ها با ابداع و بکارگیری یک پروسه ی شیمیایی که "مومیایی کردن" نامیده می شود، این اتفاق را به شکل مصنوعی صورت می دهند. اگرچه مصریان باستان به مومیایی کردن ماهرانه و آداب پیچیده ی دفن معروف هستند، اما مومیایی کردن مردگان در دیگر نقاط جهان نیز، معمول بوده است. اغلب ، مومیایی کردن به دلایل مذهبی انجام می شد. در بیشتر فرهنگ ها عقیده به زندگی پس از مرگ وجود داشت و با حفظ جسد مرده به شکل قابل قبول ، مردم امیدوار بودند در آینده، فرد متوفی زندگی بهتری داشته باشد.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

برای سفر به روزگار گذشته و تفحص در علل فرهنگی سنت مومیایی، اول باید بدانیم اصولا مومیایی چیست؟ و ما چه چیزی را مومیایی می نامیم؟
مومیایی چیست
به جسد محافظت شده انسان و حیوانات ، مومیایی گفته می شود. این واژه نخستین بار برای توصیف بدن بانداژ شده اجساد فراعنه مصری به کار رفت، اما به هرگونه جسدی که هنوز روی آن پوست باشد مومیایی گفته می شود.
وقتی انسان ها می میرند، اگر به طور مناسبی دفن شوند ، ممکن است تصادفا مومیایی شده و سالم بمانند، این اتفاق ممکن است در نقاط مرطوب باتلاقی یا فضای منجمد کوهستانی یا مناطق قطبی رخ دهد. در تمامی این موارد اغلب بدن با خشک شدن حفظ می شود. پیرمرد نمکی که اکنون در موزه ایران باستان نگهداری می شود یکی از مواردی است که به صورت طبیعی مومیایی شده است.
مومیایی در تمدن های کهن
بسیاری از فرهنگ ها با ابداع و بکارگیری یک پروسه ی شیمیایی که "مومیایی کردن" نامیده می شود، این اتفاق را به شکل مصنوعی صورت می دهند. اگرچه مصریان باستان به مومیایی کردن ماهرانه و آداب پیچیده ی دفن معروف هستند، اما مومیایی کردن مردگان در دیگر نقاط جهان نیز، معمول بوده است. اغلب ، مومیایی کردن به دلایل مذهبی انجام می شد. در بیشتر فرهنگ ها عقیده به زندگی پس از مرگ وجود داشت و با حفظ جسد مرده به شکل قابل قبول ، مردم امیدوار بودند در آینده، فرد متوفی زندگی بهتری داشته باشد.
اینکه چطور روش های مومیایی کردن در تمدن های کهن بوجود آمد هنوز چون رازی سر به مهر باقی مانده است و ابداع این فن را به هیچ تمدن خاصی نمی توان نسبت داد ، اما با توجه به مومیایی های بدست آمده در مصر می توان روند تکامل تدریجی این فن را مشاهده کرد. علاوه بر ان با پیشرفت تکنیک ها مومیایی ، حیوانات سلطنتی نیز مومیایی و در کنار صاحب خود دفن می شدند.
چرا مومیایی؟
مومیایی های مصری با رزین تیره رنگ پوشانده می شدند. وقتی اعراب در قرن هفتم میلادی به مصر حمله کردند فکر می کردند آنها قیراندود شده اند، لذا آنها را "مومیا" که در عربی معادل قیر است ، نامیدند.
آیا امروز هم اجساد مومیایی می شوند؟
جالب آن است که با وجود از میان رفتن اعتقادات و عقاید مذهبی و آیینی که سبب مومیایی کردن اجساد در گذشته می شد، در جامعه ی مدرن هم گاهی اجساد را مومیایی می کنند. شاید مشهورترین جسدی که در دوران حاضر مومیایی شده، جسد رهبر انقلابی روسیه، ولادیمیر لنین باشد که با استفاده از تکنیک های اسرار آمیزی و با واکس و پارافین مومیایی شده است. این تکنیک مومیایی بقدری موفق است که گویی وی زنده است و خوابیده! سالانه میلیون ها نفر برای دیدن جسد او به میدان سرخ مسکو می روند.
مومیایی در تمدن های کهن
زندگی پس از مرگ
مصریان معتقد بودند که روح شخص هنگام مرگ از بدن خارج می شود ، پس از دفن، روح به بدن بازمی گردد به همین سبب حفظ جسد برای بقای روح مهم و ضروری است. تکنیک های مومیایی کردن در مصر باستان حدود 1000 سال پیش به اوج پیشرفت و ظرافت خود رسید. برای حفظ بهتر اجساد ، مصریان پس از مومیایی کردن جسد که چیزی نزدیک به 60 روز زمان می برد ، اجساد را در تابوت های متعدد و به صورت چند لایه قرار می دادند و داخل تابوت ها را با روغن و مواد مخصوص پر می کردند تا هوای کمتری به جسد برسد و دیرتر پوسیده شود. آخرین تابوت به زیبایی و با بکارگیری تمامی دیدگاه های زیبایی شناسانه مصر کهن، تزئین و آذین می شد .
مومیایی در تمدن های کهن
این تابوت ها از نظر فرم های هندسی و نقوش استلیزه و تجریدی و آینی که بر روی آنها نقاشی شده جزو آثار هنری مهم در تمدن مصر محسوب می شوند.
مومیایی در تمدن های کهن
خانه مومیایی ها
اصولا جایگاه اجساد مومیایی در مقبره است. در مصر این مقابر به اهرام مشهورند . دانشمندان علوم فیزیک و شیمی بارها و بارها به بررسی شکل هندسی اهرام، و نقطه ای که مومیایی در آن قرار گرفته کرده اند. برخی اخترشناسان این اهرام را با اشکال نجومی قیاس کرده اند. تمامی این تحقیقات نشان از دانش بسیار پیشرفته مصریان و تسلط ایشان بر علوم زیست شناسی، فیزیک و هندسه می دهد.
پس از کشف و گشایش اهرام، دانشمندان متوجه شدند که در داخل اتاق مقبره اصولا کاه هایی وجود دارد که سوخته است! مصریان به خوبی از وجود اکسیژن و اینکه سبب فساد می شود مطلع بودند به همین دلیل قبل از آنکه در مقبره را بپوشاندند و با شن پر کنند ، داخل آن آتش روشن می کردند تا اکسیژن هوا تمام شود و جسد بهتر حفظ شود! اینکه اینان چگونه به چنین علوم دقیقی دست یافته بودند ، خود از معماهای بزرگ تاریخ است!
مومیایی های مصری با رزین تیره رنگ پوشانده می شدند. وقتی اعراب در قرن هفتم میلادی به مصر حمله کردند فکر می کردند آنها قیراندود شده اند، لذا آنها را "مومیا" که در عربی معادل قیر است ، نامیدند

خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415


برچسب‌ها: مومیایی چیست و چگونه انجام میشدشرایط انجام مومیایی

تاريخ : 28 / 4 / 1395 | | نویسنده : کوروش |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب تریلر فیلم
  • وب ساح
  • وب احسان
  • وب باشگاه خبرنگاران