وب گیتاریست
- وب جاو
تأسیس چاپارخانه را به کورش منسوب داشته است
«یکی از ابتکارات کورش که مخصوصاً با توجه به وسعت عظیم امپراتوری اش بسیار حائز اهمیت است این است که از گوشه های بسیار دوردست مملکت خویش پیوسته آگاه بود و جزئیات وقایعی که در کلیه ی ایالات میگذشت بر او پوشیده نبود. چون قدرت و توانایی اسبان چاپار محدود بود، لذا در فواصل معین چاپارخانه های مجهز با اسبان چابک به تعداد کافی معین نموده بود و قاصدان همیشه آماده ی رساندن خبر بودند.
در هر چاپارخانه مرد تیزهوشی مراقب بود که به محض اینکه چاپاری با پیام و نام می رسید آن را تحویل میگرفت و به مرد مطمئنی که آماده بود تحویل می داد و او را روانه می ساخت و اسب و چاپار استراحت می کردند تا چاپار از سمت دیگر برسد و به مقصد حرکت کنند.»
این جادهها و چاپارخانه ها بعد از دورهی هخامنشی نیز در ایران مرسوم بوده اند. ایزیدور خاراکسی اطلاعات سودمندی در مورد آن ها در دوره ی اشکانی به یادگار گذاشته است. وی در این اثر راه ها و جاده های شاهی را که از شرق به غرب و از شمال به جنوب در قلمرو پارتها امتداد داشته توصیف می کند.
در گذشته از چاپارخانه ها به عنوان یک نشانه برای پنهان کردن دفینه ها استفاده می شد .در دوره های بعد از چاپار خانه ، چون بنای آن باقی مانده بود مثل پلها و اکثرا به شکل یک تک ساختمان مثل کاروانسراها در بیابان بوده بهترین گزینه برای نشانه قرار دادن بود.معمولا یا داخل آن یا سمت طلوع و غروب آن با یک نشانه دوم مورد استفاده قرار می گرفت.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: چاپارخانه ها در گنج یابی دفینه ها آثار باستانی آثار شناسی گنج اسرار کاوش